Верея се наложи над Славия като домакин с 3:0 в мача от 22-ия кръг на Първа лига и така задмина в класирането именно столичани.

Успехът за заралии дойде след голове на Георги Андонов и влезлият като резерва Янислав Иванов (2). Андонов откри в 25-ата минута от дузпа, отсъдена заради нарушение на Владимир Семерджиев, който дори бе изгонен с червен картон.

Така, с човек повече и предимство от един гол, Верея успя да задържи инициативата и да стигне до 2:0 в 67-ата минута, след хубав индивидуален гол на Янислав Иванов от далечна дистанция. В 90-ата пък отново той с диагонален удар покачи на 3:0.

Верея стана 10-и с 26 точки, а Славия отиде на 11-а позиция с 24 точки.

"Белите" не успяха особено да застрашат вратата през целия мач, като най-добрата им възможност бе в началото на втората част, но капитанът Александър Бранеков я пропиля.

Верея бе по-настоянителният тим през първата част и опита да сведе положенията на Славия до минимум. Още в 3-ата минута се наложи намеса на стража на "белите" Антониос Стергиакис. Веднага след това Педро Еуженио стреля опасно след разбъркване пред вратата, но вратарят блесна със спасяване.

В 7-ата минута Наско Милев опита да стреля, но топката рикошира в защитник и отиде вдясно от вратата. 

Няколко минути след това  Минчев центрира от ъглов удар, но никой от съотборниците му не успя да стигне до топката, за да създаде опасност за вратата. 

В 19-ата минута топката попадна на крака на Селим Керкар, който стреля опасно, въпреки че не бе подготвен. Абуд Омар обаче успя да изчисти в корнер. 

В 23-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Валери Домовчийски проби през центъра, пусна надясно към Педро Еуженио, който нахлу в наказателното поле. Владимир Семерджиев опита да го спре, защото играчът на домакините се откъсваше, за което реферът посочи бялата точка и вдигна червен картон на футболиста на столичани. 
С изпълнението на 11-метровият наказателен удар се нае Георги Андонов, който с хладнокръвен удар откри за 1:0.

В 38-ата минута Петко Христов се опита да се разпише с глава, за да донесе равенството на Славия преди почивката, но прати топката в ръцете на Пламен Колев. 

Втората част започна по-добре за Славия. Александър Бранеков имаше много добра възможност да изравни след чудесно центриране на Янис Карабельов, но капитанът бе неточен.

През първите 15 минути на второто полувреме срещата не предложи много опасни положения. Двата отбора се затрудняваха да стигнат до противниковата врата. 

Очаквано столичани се затрудняваха, тъй като бяха с човек по-малко, а Верея владееше топката.

В 67-ата минута, влезлият като резерва Янислав Иванов предприе индивидуални действия и не сгреши. Той стреля от далечна дистанция и изненада младия Стегиакис, за да увеличи преднината на заралии (2:0).

В 72-ата минута Георги Иванов стреля опасно, но топката мина вляво на вратата.

Последните минути на мача бяха равностойни, но в 90-ата минута Янислав Иванов получи хубаво подаване от Валери Домовчийски и с диагонален удар вкара второто си попадение в мача за крайното 3:0.

Ето съставите: 

Верея: Пламен Колев, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Селим Бен Джемия, Костадин Слаев, Венцислав Бенгюзов, Селим Керкар, Георги Ангелов, Педро Еуженио, Георги Андонов, Валери Домовчийски// резерви: Георги Аргилашки, Мирослав Енчев, Самуел Инкоом, Илиян Йорданов, Емре Емин, Елиаш, Янислав Иванов.

Славия: Антониос Стергиакис, Абуд Омар, Георги Пашов, Петко Христов, Александър Бранеков, Андреа Христов, Иван Минчев, Владимир Семерджиев, Георги Йомов, Наско Милев, Янис Карабельов// резерви: Мартин Величков, Данил Майков, Ивайло Димитров, Божидар Васев, Емил Мартинов, Калоян Кръстев, Сердер Сердеров.


Верея - Славия 3:0

1:0 Георги Андонов 25'

2:0 Янислав Иванов 67'

3:0 Янислав Иванов 90'