Вратарят Георги Петков, който записа рекорд като най-възрастния страж в европейския футбол на международната сцена, заяви, че не постижението му е основното при ремито 1:1 срещу Кипър в Лигата на нациите, а игровото лице, което „лъвовете” демонстрираха.

Момчетата на Петър Хубчев изиграха може би най-силния си мач именно в Никозия и беше истинско чудо, че взеха само точка. Реферът Мохамед Ал-Хаким определено имаше вина за това, като подмина две други дузпи освен тази, от която Николай Димитров-Хичо фиксира равенството.

„Оставете моя рекорд, погледнете България как играе. Никой не може да каже една лоша дума за този отбор. Аз последните 9-10 години не съм бил викан, но дори когато съм бил в отбора,  никога не съм виждал такъв колектив. Наистина уникален колектив, себераздаване от всичките. Мисля, че имаше и добра игра. Не влязоха положенията, какво да се прави”, заяви 42-годишният Петков.

„Искам да спре да се говори, че Гошо Петков бави играта в България. Днес на международно ниво видяхме как техният вратар (Костас Панаи – б.р.) бавеше играта. Така че стига.”

„Приятно е чувството да защитаваш цветовете на националния отбор. Естествено, че има емоция. Да бъда повикан на 42 години ме прави щастлив, както и че още изпитвам любов към футбола и играя.”

„Винаги има шансове, но нека сега минат тези два дни. Предстои ни пътуване. Хубаво  е, че се предпазихме от наказания, мисля, че само Тошко Неделев е наказан. Бъдете сигурни, че ще играем по същия начин както днес. Задачата е да победим. Понякога се получава, друг път - не”, заключи ветеранът.