Левски е много близо до привличането на класен голмайстор, късал мрежите в австрийската Бундеслига. Става въпрос за тарана Дени Алар, който е собственост на Рапид Виена и за когото в напреднали преговори е спортният директор на "сините" Ивайло Петков. 

Според телевизия Laola, двата клуба вече са си стиснали ръцете за трансферната сума, която трябва да бъде платена за футболиста. Въпреки богатата визитка и многото голове на сметката си, роденият в бивша Югославия футболист няма да излезе чак толкова скъпо на столичния гранд. 

Според информацията, Левски ще плати точно 300 хил. евро за подписа му. Това е 50% от сумата, за която Рапид го привлече от Щурм Грац преди 12 месеца, както и 8 пъти по-малко от най-високата му пазарна оценка в сайта transfermarkt.de отново от преди една година. 

"Сините" са имали конкуренция за подписа му от Академия Пушкаш, но желанието на самия Алар било да не играе в Унгария, ако изобщо се стигне до негов трансфер в чужбина. Въпреки че вече е на 29 години, той досега се е подвизавал само в австрийския елит. 

Таранът има страхотна статистика. Той има точно 100 гола в Бундеслигата с екипите на Леобен, Капфенберг, Щурм Грац и Рапид Виена. Също така има и 16 мача с 4 гола за младежкия национален отбор на Австрия, както и 2 мача без гол за мъжкия отбор на страната.