Ръководството на ЦСКА предприе странен ход само седмица преди началото на пролетния дял от шампионата. „Червените” предприеха треньорска рокада, недоволни от резултатите записани от Нестор Ел Маестро. Сърбинът с английски паспорт бе освободен от поста си, а на негово място бе назначен клубната легенда Любослав Пенев.

ЦСКА проведе тежка триседмична подготовка в Марбея, като по време на нея „армейците” изиграха шест мача. В тях българския тим записа две победи над Шанхай Шенхуа и Виктория Пилзен, един равен срещу Бохум и три поражения срещу Академия Пушкаш, Спарта Прага и Динамо Киев.

Резултатите в контролите явно дадоха своя принос за бъдещето на Ел Маестро, въпреки че поред специалиста тя нямат никакво значение. Треньорът на ЦСКА бе освободен от поста си седем месеца, след като бе назначен начело на 31-кратния шампион на България.

В първа лига ЦСКА записа 14 победи, три равенства и три загуби, които бяха срещу Славия, Левски и Лудогорец. За най-голям минус обаче бе отчетен обликът на ЦСКА, който тимът показваше под ръководството на Ел Маестро.

За Купата на България не се стигна до изненади, като „червените” регистрираха две победи срещу Монтана и Витоша Бистрица.

В Лига Европа ЦСКА отпадна от датския Копенхаген преди финалния плейоф за влизане в групите, а в мачовете преди това, показа добро лице и представянето им се понрави на фенове и специалисти.

Какви изводи още можем да си направим за престоя на Нестор Ел Маестро и брат му Никон на стадион „Българска армия”, може да видите във видеото от предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.