Новото попълнение на Левски Мартин Райнов коментира, че симпатизира на „сините“. Той говори, след като се присъедини към лагера на тима в Кипър и направи първа тренировка, като сподели очакванията си да се адаптира бързо към новия си тим.

Райнов премина на „Герена“ от Берое, като парафира за година и половина. Халфът избра фланелка с номер 70, като сподели и защо се е спрял на това число.

„Първо благодаря на всички, помогнали сделката да стане факт. Щастлив съм, че съм вече в Левски и съм готов“, започна Райнов.

„Щом сега е станало, значи така е трябвало. Има неща, които не зависеха изцяло от мен“, продължи халфът.

Райнов облече екипа на Левски 

„Нямах предварителен договор с Левски. Не съм имал и договорка. Аз просто знаех за сериозен интерес от тяхна страна към мен. Аз също им казах, че имам желание да дойда в Левски. Трябваше двата клуба да се разберат и след като всичко бе уточнено, вече съм тук“.

Райнов вече е при Левски

„Тепърва трябва да се запозная с момчетата, с отбора. Мисля, че няма да ми бъде нужно много време. За потенциал и такива неща, старши треньорът трябва да говори. Аз съм футболист и искам да си върша работата на терена“.

„Сутринта имах опознавателен разговор с треньора Дерменджиев. Той е интелигентен човек. Обясни ми как вижда той нещата, как вижда футбола“, разкри новото попълнение на Левски.

„Да, симпатизирам много на Левски“, допълни Райнов.

„Ще играя със 70-ти номер. Харесвам 7 като число и понеже е зает този номер, избрах 70“.

„Смятам, че ще се адаптирам бързо и нещата ще са добре“.

„Разбирам феновете на Берое. Искам като цяло да благодаря на хората в Стара Загора – на господин Илко Русев, на Валентин Грудев, на старши треньора Александър Томаш и екипа му, на съотборниците ми. На феновете в Стара Загора пожелавам да са живи и здрави“.

„Левски има доста силна атака като цяло. Фланговите играчи са добри, имат голмайстора на Лигата – Костов. Атакуващият футбол ми харесват“.

„С Иван (бел. авт. - Горанов) сме живели заедно в Стара Загора и Пловдив. Това ни е третият отбор, в който сме заедно. Със Слави (бел.авт. - Костов) също съм играл в Берое. Те са ми приятели и най-близки в отбора засега“, обясни Райнов.

Мартин Райнов

източник: Стефан Стоянов

„На първо време трябва да изградим добър колектив и да се борим за всяка точка и победа. Накрая ще смятаме колко точки сме събрали“.

Запитан дали чувства някакъв дискомфорт заради статистиката, че играчи на Берое по-трудно се налагат на „Георги Аспарухов“, Райнов сподели: „Нямам притеснения, ако имах такива нямаше да съм тук. Това е било преди“.

„Берое е много сериозен тим. Направи доста добра подготовка. Има добър треньор и силен колектив“.

„Да са живи и здрави феновете на Левски. Аз ще дам всичко за синята фланелка. Да се радваме взаимно, да ни подкрепят и ние да ги радваме с победи“, бе пожеланието на Райнов към „сините“ привърженици.

На финала полузащитникът бе помолен да сподели нещо повече за личните си амбиции на „Герена“:

„Очаквам да помагам на отбора и на първо място Левски да печели. Искам да съм здрав“.

Що се касае до националния на България, Райнов коментира: „В квалификационната група за Евро 2020 мисля, че има един изявен фаворит в лицето на Англия. С другите отбори, мисля силите са изравнени, но там господин Хубчев ще каже как ще подходим. За Лигата на нациите не ни стигна малко, може би една победа в Кипър, но като цяло представянето бе положително, което е най-важното. Нека вървим стъпка по стъпка, първо искам да се наложа в Левски като титуляр, има си треньори, които да преценяват. Готов съм да играя срещу Чукарички. Мисля, че съм в добра спортна форма“, коментира Райнов.