Бившият футболист на Локо Пловдив Симеон Райков обясни пред Gong.bg каква е била причината да напусне клуба от парк "Лаута" две седмици преди края на есенния дял от първенството. Левичарят се изказа остро срещу треньора Едуард Ераносян и поясни, че си е тръгнал от пловдивския тим след странен разговор с наставника веднага, след като той пое тима от Илиан Илиев.

"След края на срещата с Берое Едо ме извика и ми каза в прав текст, че не заслужавам повече да ми се дава шанс да играя за Локомотив. Причината за това бил фактът, че баща ми разполага със средства, а това оказвало влияние на мотивацията ми за мачовете от първенството. Не стана ясно всъщност какво общо има баща ми в цялата ситуация, но тогава разбрах, че мястото ми не е там, а Ераносян не е качествен първо като човек", каза Райков.

"Всяка друга причина бих я приел - че не ставам за отбора, че не ме харесва като футболист, че няма с какво да помогна на тима. Пак щях да си тръгна. Но баща ми да е причина да нямам място в Локомотив е несериозно. Предпочетох да си тръгна с високо вдигната глава и да не влизам в полемики с него. А имам много неща, които мога да кажа. Проблемът е, че не мога да ги докажа, но вярвам, че те с времето ще се разберат", сподели още офанзивният футболист.