Наставникът на Пирин Милен Радуканов не беше доволен от поражението на тима си в гостуването на Локомотив Горна Оряховица. Той обаче намери позитив в това, че играчите му отбелязаха три попадения навън, макар да паднаха с 3:4.

"Стана интересен мач за хората, не съм доволен, че загубихме. Допуснахме много грешки - индивидуални, тактически... Но пък вкарахме три гола на чужд терен, което е похвално. Разочарова съм, но гледаме напред."

"Похвалното е, че в стартовите 11 имаме 10 българи и 8 момчета са от школата на Пирин. Ще си вземем нужните поуки, имаме много работа. Имаме много труд, за да се окомплектоваме добре", заяви Радуканов пред DIEMA SPORT и сподели, че се е радвал да види повече играчи, на които по-рядко разчита.

"Даже се радвам, че можах да видя днес момчета, които по-малко играят. Това им е работата, когато другите не могат, те трябва да се доказват. Трябва да използват шансовете си и да се борят за позицията си", заяви специалистът и изказа недоволство от това, че Берое ще може сега да си избере съперника, защото играе по-късно.

"Винаги е неприятно да паднеш, сега ни предстоят баражи. Малко ми е неприятно, че Берое играят след нас и могат да си изберат какво да правят. Но ние ще играем, когато и да е нашият бараж. Ще се опитаме да спечелим и да вървим напред."

"Вървим скромно, да спечелим един, два, три баража, гледаме да печелим и да видим къде ще приключим. Всички отбори в България са добри, уважавам всички, ще играем, който и да ни се падне", сподели още треньорът на Пирин след мача, след което коментира и селекцията за лятото.

"Ако не можем да задържим хората, трябва всички да мислим в една посока и трябва да задържим играчите си. Иначе ще е доста трудно, трудно ще се работи. Тази пролет показахме добро лице, но ако не вземем качествени играчи лятото, няма да продължава така. Надявам се това, което искам да се случи."

"Имам нужда от 4-5 човека, ще видим на кои постове. Гледаме български футболисти, ако е възможно да са минали през школата на Пирин. Ако можем, ще вземем български момчета, не знам дали някой може да се похвали с толкова хора от школата си в състава. На този етап още никой не е готов да влезе в първия отбор от юношеската ни школа", завърши Радуканов.