Наставникът на Пирин Милен Радуканов не скри възхищението си от възпитаниците си. Специалистът коментира реванша от баражите за оцеляване с Етър, загубен с 0:1, като обясни, че цяла година футболистите му играят на над 100%.

Радуканов засена и редицата кадрови проблеми, които има, като обясни, че ако не са юношите е нямало да има как да попълни групата си.

Пирин ще играе с Витоша, като загубилият този дуел изпада директно. Благоевградчани са категорични, че ще се борят до последно.

„Нищо не се обърка, всичко бе по план до гола на Етър. Няма да правя анализ на мача. Гордея се с моите играчи каквото и да стане, и да изпаднем. Казах им, че могат да вървят с вдигнати глави. Пълна доминация , изпуснахме положения. Днес нямахме късмет. Радко говоря за късмет, но днес нямахме. Днес имахме повече положения. След гола Етър направи няколко контри. Нека си ги броят за положения, да са живи и здрави. Аз си гледам отбора си и съм впечатлен. До 50 минута тотална доминация на тима ни. Благодаря на феновете за подкрепата“, започна Радуканов.

„Много по-различен можеше да е мачът, ако едно от положенията бе влязло. Играчите изпълниха всичко, което бяхме тренирали. Трябваше ние да вкараме. Толкова положения не сме създавали отдавна. Но късметът те покрива, когато нещата вървят в положителна насока. Това, което правим ние сега е доста сложно и трудно. Днес ако не бяха шестимата юноши, ние трябваше да излезем с девет играчи. Добре, че малките попълват. Методи Стефанов се включи прекрасно, поздравявам го. Другите имат още време да растат. Само го казвам като факт, да знаете в каква обстановка работим Ще се борим до последно“.

„Ние ги изненадахме тотално. Радвам се, че всичко тренирано се получи. Можеше мачът да иде в друга посока. Ако не бяха вкарали този малко случаен гол, хубав удар иначе, поздравявам, нещата щяха да са за нас. Повече искахме и владеехме инициативата. Впечатлен съм като игра и надиграване на противника. Цяла година сме така мотивирани. Прави им чест на момчетата. Играят всеки мач на над сто процента. Свалям им шапка. Можем да ходим с високо вдигнати глави. В редовния сезон Пирин е 11-и с 26 точки на една точка от Черно море, на няколко от Славия. Сега виждате до къде го докарваме. С тази система, не знам как е измислен и по какъв начин. Пирин отдавна трябваше да е спокоен. Сега някои отбори почиват, ние ще играем още две седмици. Нещата са такива, каквито са. Гордея се с това, което правя тук“.

„Пак ще си поиграем, но вече е много трудно. Днес Конър го заболя адуктор, следващите два мача са непредсказуеми. И излиза, че може да си с 30 точки напред накрая да се случи най-лошото. Но ние ще се борим до последно, докато не свири съдията. Дано възстановим моите играчи. Етър дойде с 20 човека група, ние не можем да попълним групата. Дано да успеят. За мен е чест и удоволствие да ги водя и да съм техен треньор“