Новият наставник на Септември София Милен Радуканов говори пред DIEMA SPORT за предаването „Домът на футбола”. „БГ-Моуриньо”, както е известен специалистът коментира предложенията от столичния тим, с които шефовете на клуба са го спечелили, а също така и за целите на тима. Радуканов не пропусна да говори и на темата „ЦСКА” и дали „червените” са търсили гологлавия наставник за поста на „Българска армия”.

„Договорих се със Септември и вече съм старши треньор на отбора. Благодаря на всички в отбора, към господин Чандъров за поканата. Оттук нататък ще работим заедно”, стартира Радуканов пред Виктор Врачев. „В живота по-опитните хора казват, че никога не трябва да бъде нещо поставяно на всяка цена. Със собственика отдавна поддържаме отношения във футбола, имахме разговори преди две години. Имахме също така идея от края и на миналата година, ако отборът бе останал в Първа лига. В негово лице и на Кристиан Добрев виждам хора, които искат да се работи дългосрочно. Това е и моята идея, тъй като клубът се стабилизира. Има детско-юношеска школа, което е радостно”, продължи Милен Радуканов.

„Разполагаме с пет човека в националните отбори и мисля, че ще имам добра база за развитие тук. Нужно е да постигаме резултати и занапред. Трябва да градим на добра основа, а аз търсих точно нещо такова”.

„В живота трябва да се доказваш ежедневно, така че това е нова стъпка за бъдещо развитие. Няма крачки назад, напред. Имах предложения от Първа и Втора лига, но търся нещо сериозно. В Септември имам условията, както и професионалистите около мен. За мен това е добър вариант за работа и искам да оставя добри впечатления”.

„Треньорската професия е такава, че непрестанно се сменяме. Виждате водещите отбори колко пъти смениха наставниците си. Не получавах това предложение, което исках и предпочетох да стоя настрана. Сега дойде моментът да работим сериозно”, коментира Радуканов.

„Темата „ЦСКА” винаги е свързана с мен. Не съм имал последната година предложения оттам. На ЦСКА и другите водещи отбори не се отказва. Два пъти ме поканиха там „на пожар”. Единият път спечелих Купа на България и Суперкупа. Сега явно имат по-добри варианти, различни виждания”. „Аз имам добри отношения с всички хора, където съм работил. Навсякъде имам приятели и съм добре приет. Мога да отида на всеки стадион в България. Никога не говоря с омраза за другите отбори. На този етап страницата „ЦСКА” е затворена и мисля за Септември”, акцентира 46-годишният наставник.

„Хубав сезон стана в Първа лига, тъй като Лудогорец направи отстъпление. Това е видимо, а всички очакват повече от тях. Видя се, че ЦСКА и Левски не успяха дори в това състояние да настигнат тима от Разград. Поне беше оспорвано, но смятам, че ако Лудогорец имаше добрите дни от предните години щеше да стане шампион с много точки напред.

„Краси Балъков свърши страхотна работа в Етър и му желая успех начело на България. Той е голямо име и футболистите трябва да го гледат в очите. Невероятен футболист и треньор. Вижда се, когато си бил добър футболист, то по-лесно се случват нещата в треньорската си професия. Всички трябва да го подкрепяме и се надявам нещата да се получат”, завърши Милен Радуканов.