Наставникът на Пирин Милен Радуканов беше застигнат от най-големия си страх, поне по неговите признания. Преди мача с Лудогорец той разкри, че се е опасявал да не го връхлетят наведнъж проблеми с контузии и наказания, но това стана точно за битката с шампионите. 

"Предстои ни следващата стъпка в първенството, в неделя се изправяме срещу най-добрия отбор в България. За съжаление имаме много кадрови проблеми. Няма да участват Сандев и Николов, които са наказани", сподели той и разкри за контузените си футболисти.

"Суда е със счупена костица на малкия пръст, което го вади от строя може би за един-два месеца и това за мен е страшен удар. Дани Младенов е с растежение и също няма да участва. Старокин е с болки в корема."

"Така на практика се случи това, от което се опасявах още първия ден, от който съм тук и казах още на първата конференция, че ни е доста къса резервната скамейка. Но от друга страна това е шанс за футболистите, които са взели по-малко участие досега, да покажат себе си, да се докажат и аз съм сигурен, че те ще го направят и ще се представят по най-добрия начин", отбеляза Радуканов.

При тежката кадрова криза за Разград вероятно ще пътуват и двама юноши на Пирин - Христо Младенов и Марио Топузов, съобщи треньорът. Той припомни и за проблемите, които имаше Башлиев преди последния мач с Локомотив, и се очаква медицинският екип да се произнесе за неговото състояние и готовност за игра.

При възникналата кадрова криза не е изключено Пирин да потърси свободни играчи като вероятни нови попълнения. "Но с момчетата, които са тук, сме длъжни да се справяме при тази ситуация и с това, което ни предстои", заяви Радуканов.

"Няма непобедим отбор и това кой е по-напред в класирането и кой - по-назад, никога не е меродавно, каза още той в отговор на въпрос за шансовете на Пирин за успех, макар и частичен, срещу Лудогорец. В първите три пролетни кръга ние успяхме да победим два отбора от първата шестица, за което футболистите заслужават адмирации. Ние ще отидем да играем и ще търсим успех, разбира се", обобщи Радуканов.

В началото на днешната пресконференция наставникът на пиринци благодари от името на треньорския екип и футболистите за подкрепата на феновете в последните мачове, при които отборът постигна три последователни победи.

От клубната управа също заявиха своята благодарност за тази силна подкрепа, от която отборът има нужда и се очакват пълни трибуни и при следващия домакински мач на Пирин в края на следващата седмица със Славия. Тогава ще има и приятни изненади за зрителите с томбола и награди за тези, които ще си купят билети.

"Нашата сила е в това - футболистите да се раздават докрай, и това се видя в последните мачове", отбеляза Радуканов, като добави, че е важно футболистите да бъдат подкрепяни в тежките моменти и тогава, когато грешат.