Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов поиска да сподели недоумението на клуба от решението на Спортно-техническата комисия да отложи с цели два дни мача на благоевградчани със Славия.

СТК обяви, че мачът ще се проведе на 19.03, понеделник от 17.30 часа, вместо на 17.03, събота от 12.30 часа и ще се излъчва по Нова спорт.

Славия игра ден по-късно срещата си с Дунав в Русе, като това вероятно е причината за искането на "белите".

Оказва се обаче, че от БФС никой не е поискал съгласието на Пирин, както предполага Наредбата.

Отложиха Славия-Пирин с два дни

Това сподели разочаровано Радуканов в Спортно шоу Гонг по Дарик.

"С най-голямо огорчение научих, че мачът е отложен за понеделник, без нашия клуб да е уведомен. Никой не знае за промяна на часа и деня на мача. Ние не знаем защо трябва да е преместен, не знаем защо е мотивирано това. Толкова дни имахме и ние от мача с ЦСКА, два дни," заяви наставникът.

"Резервирали и сме платили наполовина хотел. Феновете са се организирали два автобуса в почивния ден. Ние си бяхме планирали от понеделник лагер на Банско в паузата," допълни Радуканов и финансовата страна на нещата за и без това затруднения тим от Благоевград.

"Искаме да е мотивирано. Да ни попитат дали сме съгласни. Никой не ни е питал," продължи той. "Ние нямаме гръб, нямаме лоби. Ясно е, че не ни броят за живи, но ние се борим. Каквото зависи от нас го правим, но нещата трябва да са еднакви за всички. Знаете как работят тези момчета, в какви условия, как да им отговоря защо."

"Искам да си говорим за футбол. Кога ще се случи това?! А след мач си говорим за нападателя на ЦСКА например. Не искам да говоря за такива неща аз," завърши Радуканов.