Старши треньорът на Пирин Благоевград Милен Радуканов нормално е разочарован от изпаданането на тима му във Втора лига след загубата в плейаутите срещу Витоша Бистрица. Наставникът на благоевградчани поздрави бистричани с победата, макар да бе категоричен, че вторият гол, дело на Григор Долапчиев, е от засада. Той заяви, че очаква да разбере в съвсем скоро време какво ще бъде неговото бъдеще.

Огромна съдийска неправда изхвърли Пирин от Първа лига

“Поздравявам Бистрица с победата. Днес бяха по-добрият отбор искаха повече победата. Спечелиха, въпреки че малко по незаслужен начин с втория гол. Видяхте какво се случи, но определено бяха по-агресивана първото полувреме. В моите футболисти имаше много страх, много притеснение. Това води до този резултат. Днешният мач няма какво да го коментирам”, каза Радуканов.

“Надявам се, че някои хора не отварят шампанско и не са доволни, че Пирин е в Б Група (б.р. Втора лига). Тъй като свърши сезона искам да благодаря на футболистите за това, което правиха през цялата година. На екипа ми за работата, която вършихме през последната година и половина. На моето семейство и всички близки за търпението, което проявяват. Ще ми трябва диоста дълга почивка за нервите, които изхабих през тази година. Не веднъж съм го казвал, давал съм всичко от сутрин до вечер за отбора на Пирин. Благодаря на г-н Камбитов за това, че ме покани тук и ми даде шанс да работя. Моят договор изтича на 30 юни. Нямал съм никакви проблеми в спортно-техническо отношение нито с г-н Камбитов, нито с г-н Попов. Надявам се всички президенти в България да се държат така с треньорите. Всичко винаги е било коректно. Благоевград за мен е втори дом и винаги ще съм готов да работя за каузата на Пирин”, допълни той.

Играч на Витоша призна: Вкарахме от засада

“Лошото е, че не знам утре какво ще се случи. Ще очаквам среща на г-н Попов с г-н Камбитов и след това да ми кажат какво се случва. Нормално е, никой не искаше това да се случи. Виждате до какво води този формат. Бяхме 11-и с 30 точки, на 20 пред отбора на Бистрица. В В един мач всичко може да се случи. Аз съм ентусиазиран, ще продължавам да се развивам. Нямам от какво да се срамувам. Ходя с високо вдигната глава и няма от какво да се срамувам. От резултата, разбира се, не съм доволен, но всичко останало, което е можело да направя, съм го направила. Не съм станал по-лош треньор от миналата пролет. Сега ситуацията е трудна. Мисля, че мога да продължа още по-напред и се целя още по-високо. Няма конкретни оферти към мен. Трудът, който съм положил тук, се видя от всички. Надявам се да има резултат и да видя къде ще продължа след 30 юни”, заяви още наставникът на “орлетата”.

“Не ми се търсят оправдания за загубата. Поемам собствената си вина. Основно винаги треньорите са виновни. Гордея се с футболистите и те могат да ходят с високо вдигнати глави. Важното е, че не се предадохме до последния мач. За съжаление изиграхме най-слабия мач най-накрая, но нямаше как това да не се случи. Точно от това се притеснявах преди мача. Видяхте как играхме срещу Етър миналата седмица и сряда. В днешния мач не искам да влизам в детайли. Съжалявам, че съдията беше определящ, за да изпадне отбора на Пирин. Въобще цял мач имаше леко тендециозно съдийство, откъм бавене, фаулове, което не е приятно, но го има в играта. Отборът на Бистрица го използва. Може би и аз ако водех, и аз щях да го използвам. Няма на кого да се сърдим”, завърши Радуканов.