Наставникът на Пирин Милен Рдуканов сподели, че няма как да бъде недоволен от представянето на своите футболисти, въпреки загубата от Славия с 1:2 в София.

В пелйаутите за оставане в групата Пирин ще има за съперник отбора на Етър Велико Търново.

„Поздравявам Славия за победата, както и нашите футболисти за мотивацията и себераздаването. Не мога да съм недоволен. Завършихме днес с шест момчета, които не играха на постовете си. Направихме и две принудителни промени. Въпреки че загубихме, създадохме и положения. Славия също създадоха. Виждате какво става със защитата ни. Траянов игра десен бек“, сподели Радуканов.

„Очаквах да има много грешки с тези млади момчета. Няма от какво да съм недоволен от тях. Има още много да растат. Трябваше в този мач, който бе без значение за класирането ни, да играят по спокойно. Фубтол със страх не се играе.“

„Радвам се за Фло Боджадж и Конър Хендерсън. Явно не сме сгрешили с привличането им. Те са свикнали с друга обстановка, но се радвам, че се раздават и играят. Те показват как трябва да подхождат всички в българския футбол.“

„Обстановката е трудна при нас. Липсват ни доста качествени играчи като бройка. Днес имаме десет титуляри и шестима юноши. Опитват се от ръководството да правят каквото могат. През зимата се изчистиха някои неща. Затова ви казвам, че момчетата са герои. Ще направим каквото е по силите ни до края“.

„Трябва да се противопоставим с пиринския дух, с друго няма какво да се противопоставим на Етър в плейаутите. Те имат на всеки пост по двама играчи, страхотен треньор. Ние ще се борим до последно и на всеки ще му бъде трудно срещу Пирин“, каза още той.