Старши треньорът на Пирин Благоевград Милен Радуканов изказа огромни адмирации за своите момчета, които извоюваха бойко 1:1 срещу Лудогорец в Разград. Двубоят от 7-ия кръг на Първа лига бе решен от късния гол на Станислав Костов, който вкара в 87-ата минута.

Пирин шокира Лудогорец

„Знаем, че срещу Разград друг начин няма, това е начинът. Радвам се, че успяхме. Футболистите положиха неимоверни усилия, раздадоха се на 200 процента. За разлика от друг път този път бяха концентрирани до 90-ата минута. Понякога ставаме емоционални и нервите ни оказват влияние, така че само адмирации за играчите. Видяхте Лудогорец - страхотен отбор, страхотни индивидуалности, всяка тяхна атака носеше опасност. Може на някои да им се стори грозно, но това е начинът да се играе срещу тях”, каза Радуканов.

„Радвам се, че Макенджиев е тук. Аз лично го привлякох през зимата. Той страхотен професионалист и може да се справя в такива ситуации (визира спасената дузпа – б.р.). За нас това е положителен резултат и се радвам, че успяхме да го постигнем срещу точно този съперник.”

„Казах на играчите, че ще имат 2-3 шанса, толкова се и случиха. Важно е, защото видяхме един отбор на Судува преди седмица, когато наруши дисциплината, веднага беше наказан с втори гол. Радвам се, че правим лека-полека правим стъпки в правилната посока, към спазване на тактическата дисциплина.”

„Много трудно се работи, с много нерви, с много ядове. Радвам се, че футболистите проявяват желание, искат и се опитваме въпреки техните скромни възможности. Ние имаме сърце. Имаме сърца и ще се борим. Това е най-важното. ”

„Искахме да играем контрола през паузата за националните отбори, но ни отказаха в последния момент. Ще тренираме 2 пъти на ден. Ще се готвим за следващите мачове, защото те няма да бъдат никак леки”, допълни Радуканов.