Наставникът на Пирин Милен Радуканов отдаде тежкото поражение с 0:3 от шампиона Лудогорец в Разград на индивидуалните грешки при головете на противника. "Орлетата" удържаха близо 50 минути, без да допуснат гол, но след като това се случи, те рухнаха.

"Добро първо полувреме изиграхме, тогава не получихме гол, такава ни беше идеята. Първият и третият ни гол бяха след наши индивидуални грешки. Показахме добро лице, на някои не им харесва начинът, по който изглеждаше, но срещу Лудогорец така се играе. Докато не допуснахме грешка, нещата вървяха."

"Като видях състава на Лудогорец, казах на момчетата да се гордеят с това, което са постигнали. Те излязоха с титуярите срещу Пирин, което показва уважение към постигнатото от нас тази пролет", сподели Радуканов пред DIEMA SPORT 2 и продължи с анализа си.

"Първият гол повлия, стана много трудно, защото играхме затворено. Като пуснеш гол, нещата се променят коренно. Най-лошото е, че дойде след наша груба грешка. Бях обяснил как да играят, но точно там сбъркаха."

"Шестима души липсваха, но тези, които играха, показаха добра форма, доста тичаха. Само индивидуалните ни грешки са успехът за Лудогорец", заяви Радуканов и сподели какви позитиви си е извлякъл от този мач.

"Позитивите от този мач са, че можем да играем с всеки противник. В този мач решихме да подходим по пределен затворен начин, но някои отбори са ставали и европейски шампиони по този начин. За четири мача опитахме много различни неща, но ни трябва още много време да ги изчистим."

"Много съм доволен от включването на Дженкинс, представи се добре, както и младите момчета, които дебютираха. В края на мача 80% от играчите бяха от школата на Пирин, което мисля, че е страхотно. Мисля, че е показателно, че им даваме път. Ако се стараят, ще дойде и тяхното време", заяви треньорът на Пирин и коментира какви с целите до края на сезона.

"Никога не съм говорил за Топ 6, имам си поставена цел от кмета на Благоевград. Другото са хубави пожелания просто, ние си имаме целта и я преследваме", каза Радуканов и накрая говори за предстоящия мач със Славия.

"В Славия се дава път на младите момчета, но ние ще се стремим да победим, за да зарадваме нашите фенове, още повече, че мачът е в Благоевград", завърши наставникът на Пирин.