Наставникът на Пирин Милен Радуканов остана изключително доволен от представянето на тима си в битката с Локомотив Пловдив, която "орлетата" спечелиха с 5:0. Той посвети успеха и на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който омъжи дъщеря си в навечерието на двубоя.

"Искахме победата, независимо с какъв резултат. Положителното е, че е толкова голяма.Поздравявам момчетата за себераздаването и дисциплината, изпълниха нещата, които искам от тях. Посвещавам победата на футболистите и на кмета Камбитов, който омъжи дъщеря си днес", заяви Радуканов пред DIEMA SPORT и разкри рецептата за победата.

Пирин разпердушини Локомотив Пд

"Знаехме, че Локомотив ще има проблем в зоната на Велковски и затова натиснахме там Имахме хубави атаки, реализирахме много попадения. Все пак гледаме положителните неща, другата седмица ще гледаме и отрицателните за поуки", добави треньорът и коментира момента с отпускането в състава след отбелязването на второто попадение.

"Не трябва да е нормално това отпускане, което имахме. Всички момчета обаче го допускат, след като поведат с 2:0, те може би психологически се успокояват и си мислят, че ще е лежерно, но на почивката им казах, че няма как да има лежерна победа", сподели Радуканов и пак поздрави играчите си.

"Всичко се дължи на футболистите и те показаха, че могат да мислят на терена. Показаха отговорност и колективен дух, което е най-важното. Много неща са възможни при нас, предстои ни тежка седмица, тежки три мача са. Важното е, че тренираха добре момчетата, постигнаха този резултат по тази причина. Реалисти сме", добави треньорът и избегна темата по изваждането от състава на Даниел Младенов.

"Не искам да коментирам темата с Даниел Младенов, ръководството има думата за него", завърши Радуканов.