Въпреки отпадането от по-нататъшната борба за квота в Лига Европа, старши треньорът на Пирин Милен Радуканов беше доволен от представянето на момчетата си в мача с Верея. Те паднаха с 0:1, но приложиха нова схема на игра, именно от което е доволен треньорът.

"Не успяхме да вкараме, имахме няколко положения. Допуснахме една елементарна грешка и отпадаме. Но не мога да съм недоволен от момчетата си, Верея беше тотално объркан в началото, защото променихме схемата."

"Но нашите стари проблеми се проявиха, защото след като откраднем топката, не можем да реализираме. Определено днес стояхме по-добре на терена. Много съм изненадан, че само след две тренировки ни се получиха доста добре нещата в схема 3-4-3."

"Приятно съм изненадан от играчите си по тази причина. Това трябва да се тренира много и да се усъвършенства. Единствено съжалявам, че не можахме да вкараме гол и да се класираме. На тоя етап не е вече толкова важно, че не вкарваме. В началото на сезона пък реализирахме много", заяви Радуканов пред DIEMA SPORT 2 и коментира сезона на тима.

"Този мач се оказа малко странен, искахме и двата отбора да победим, но пък не знаем какво ще правим. Изпълнихме си поставените задачи, благодаря на футболистите и екипа си за работата, която свършихме. Можем спокойно да ходим с вдигнати глави."

"Като цяло, за Лига Европа не бяхме готови, така че всичко приемаме нормално и ще се опитаме да усъвършенстваме нещата за по-напред", сподели Радуканов след последния мач на тима си за сезона.