Футболистът на Славия Радослав Кирилов смята, че отборът има класата и качествата да стигне до седмото място и евентуален бараж за Лига Европа.

„Надявам се да сме достатъчно добри, за да успеем да постигнем целта си”, заяви Радослав Кирилов.

В интервю за „Преди кръга” по DIEMA SPORT Кирилов разказа за живота и кариерата си до момента.

„В моя квартал бяхме доста момчета на една и съща възраст, играехме на улицата и се запалих по футбола. Започнах в Септември Симитли, който после се обедини с Македонска слава. Поиграх малко, след което заминах за Италия с моите родители. Не е лесно на 12 години да заминеш за чужда държава без да знаеш езика и да познаваш никой. Помогна ми фактът, че бях с моето семейство. Спомням си, че с баща ми отидохме до най-близката школа по футбол. Записах се да тренирам там. Имаше хора, които наистина разбират от футбол”, сподели Радослав Кирилов.

„В един момент прецених, че е по-добре за моето развитие да направя нещо по-различно. Излезе опцията да се върна в България с екипа на Берое. Тогава отборът трябваше да играе за Лига Европа и реших да направя тази стъпка. Но там имах други проблеми, доста тежка контузия, която ми попречи да покажа това, което мога. След Берое отидох в Пирин. Доста странна година, но може би най-хубавата за мен във футбола”, каза още Радослав Кирилов и продължи:

„Славия е една доста важна крачка за мен. Радвам се, че попаднах на това място. Чувствам се освободен и играя с наслада. Мисля, че с времето ще изградим един отбор, който наистина ще бъде добър. Мисля, че отборът има класата и качествата да стигне до седмото място и евентуален бараж за Лига Европа. Надявам се да сме достатъчно добри, за да успеем да постигнем целта си.”


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.