Ботев Пловдив приема Левски в първото сериозно дерби в Първа лига през новия сезон. Двата тима се изправят един срещу друг още в първия кръг. Мачът между "жълто-черни" и "сини" е днес от 20,45 часа на тренировъчната база в Коматево.

Мачът ще следим за вас минута по минута на GONG.BG, а можете да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, както и да проследите на честотите на Дарик радио.

Левски влиза в двубоя леко разколебан след отпадането от първия кръг на Лига Европа и последвалата треньорска рокада. Столичани ще бъдат водени от тандема Георги Тодоров и Тодор Симов, които бяха назначени начело временно, докато ръководството на клуба намери нов наставник, който да замени освободения Делио Роси.

В лагера на Ботев също имат доста сериозни кадрови проблеми. Диого Кампос и Стивън Петков са контузени, Крис Добрев и Йордан Минев остават под въпрос за срещата, а след травма се завръща Димитър Пиргов. На практика за тази среща в Ботев могат да нямат чист нападател в състава си.

Петима нови дойдоха при "канарчетата" това лято. Васил Шопов, Костадин Ничев, Радослав Апостолов, Кристиян Димитров и Мартин Димитров са новите лица в селекцията на пловдивчани.

Това обаче едва ли ще бъде окончателният списък с нови футболисти при "жълто-черните". Николай Киров на няколко пъти загатна, че има нужда от конкуренция на различните постове в тима си. Това е продиктувано най-вече от множеството напуснали играчи. Ботев остана без цели осем играчи от миналия сезон.

Почти същата е и ситуацията в редиците на Левски. На "Герена" новите също са петима, а напусналите шестима, като в това число можем да добавим и наставника Делио Роси, който само преди три дни се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Какво можем да очакваме от сблъсъка между Ботев и Левски, които винаги са правили интересни двубои, може да видите във видеo превюто за срещата от предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.