Краят на календарната година е най-подходящото време за равносметки. Изминаващата 2018 година донесе множество емоции в Първа лига, а всичко започна с вълненията на януарския трансферен пазар.

Всеки от водещите отбори в елита се подсили съгласно поставените пред него цели и, както винаги се случва, някои сделки се оказаха много по-успешни.

По пътя към 7-ата си поредна титла Лудогорец не беше сред най-активниите на пазара. В Разград пристигнаха само двама нови футболисти - нападателят Якуб Швиерчок и десният бек на Ботев Пловдив Цветомир Панов. От първия се очакваше да бъде алтернатива, а защо не и партньор в атака за Клаудиу Кешеру. Жоао Пауло пък пое обратно към Ботев Пловдив под наем до края на кампания 2017/2018.

ЦСКА изглеждаше като тимът, който има най-реални шансове да обърка сметките на шампиона, затова и действа с размах. Така в клуба се озова крилото Едвин Джеси, а също така други двама офанзивни играчи като Хеан Бланко и Роланд Алберг. Най-известното име в зимната селекция без съмнение беше левият бек Жеферсон, чиято задача беше да замени поелия към Далас и МЛС Антон Недялков.

На "Герена" Делио Роси също можеше да се радва на сериозна бройка попълнения, всъщност цели 7. В Левсик се завърна едно добре познато име - бранителят Аймен Белаид. Имаше гръмки трансфери в предни позиции - Станислав Костов, Паулиньо и Ривалдиньо, синът на бразилската легенда Ривалдо. От португалеца Филипе Нашименто се очакваше да вдигне класата в средата на терена, а неговият сънародник Афонсо Фигейредо трябваше да предложи алтернативи на позицията ляв бек. Буквално дни преди първата среща от пролетния полусезон "сините" привлякоха и дефанзивния халф Хали Тиам.

В Етър също имаше грандиозен трансфер, но на треньорския пост - Красимир Балъков се върна в своя роден тим, за да му помогне в битката за оцеляване в елита.

Вижте повече във видео обзора, който спортният екип на NOVA подготви.