Футболистът на Левски Роман Прохазка, който бе избран за Играч на третия кръг на Първа професионална лига, определи като „странно“ наложеното му наказание от два мача след двубоя с Лудогорец, който „сините“ спечелиха с 1:0. Както е известно, в заключителните минути на срещата при едно съприкосновение между словака и Абел Анисе, играчът на разградчани пострада и получи контузия. Няколко дни по-късно Дисциплинарната комисия санкционира строго футболиста на „сините“. Прохазка, който направи силен мач срещу разградчани, коментира, че не е действал с умисъл и пожела бързо възстановяване на Анисе.

Левски не вярва в "смекчаващите обстоятелства" за Прохазка

„Първо благодаря за наградата на всички, които гласуваха за мен. Много се радвам. Но най-вече се радвам, че победихме Лудогорец. Второто нещо – искам да кажа, че съжалявам за контузията на Анисе, аз не съм искал да го контузя. Искам да му пожелая бързо възстановяване - да се оправи по-бързо и да се върне на терена. Не искам да коментирам наказанието. Малко странно е за мен. Но го приемам. Не е приятно, но няма какво да променя“, започна Прохазка.

Фенклубът на Левски обяви война на БФС

„Неприятно е един месец да не играеш, но аз ще тренирам здраво и може да се върна и по-силен“, добави словакът.

„Имаме и други играчи, които чакат шанса си и се надявам, че в тези два мача, в които ще отсъствам, да победим. Важно е да играем като отбор“.

„Ние направихме разбор след срещата с Лудогорец. Видяхме грешките си и знаем, че това е начин, по който трябва да продължи да играем. Левски трябва да може да бие всеки отбор“, продължи един от основните играчи на „сините“.

„Не знам дали съм мислил за това колко мача ще изиграя за Левски. Просто подписах за 3 години. Надявах се да остана. Чувствам се добре тук, радвам се, че ми предстои двубой номер 100. Надявам се да има и повече“.

„Имам контракт за още 2 години. Не знам какво ще стане в бъдеще. Не обичам да казвам големи приказки като, че ще станем шампиони и подобни. Важно е да играем мач за мач. Сега имаме среща със Славия, трябва да победим. Надявам се да помагам с добра игра“.

„За мен новият формат на първенството е по-удачен, но не искам да коментира как върви българският футбол. Аз съм концентриран само върху Левски“, отсече Прохазка

„Сега от финансова гледна точка всичко в клуба е нормално“.

„Чувствам се прекрасно като баща. Това са моменти, които не се случват често. Видях сина си преди два-три дни, когато се прибрах, сега пак ще мога да ида, но за мен бе по-добре да играя мачове“, завърши Прохазка.