Словашкият футболист Роман Прохазка се сбогува с феновете на Левски, след като сложи край на петгодишния си престой при "сините" и ще продължи кариерата си в чешкия шампион Виктория Пилзен.

Борбеният халф бе посрещнат с радостни скандирания от привържениците на Левски пред магазина на Националния клуб на привърженика, като получи и специален плакет от НКП с надпис: "Роман Прохазка - човек и левскар за пример. Завинаги един от нас!".

"Много е приятно, такова нещо не съм преживявал досега, така че е много специално за мен. В Левски феновете имат една приказка, че от Левски не ставаш, а се раждаш, но при мен стана обратното. Аз станах левскар и се радвам, това е нещо невероятно, уникално и съм горд с това нещо. Левски е любов, любов, която давах на отбора и която приемах от феновете. Нямам един любим спомен, всички мачове, които изиграх, всички победи ми остават като спомен. Тези хора ще ми липсват. Футбол играем заради хората. Това не е някакво клише, това е факт. Ние искаме да ги радваме. Нищо не спечелих с клуба, но спечелих любовта и понякога това е повече от някаква купа или титла", сподели словакът.

14 снимки

Прохазка призна, че трудно е взел решението да си тръгне от "Герена".

 "Трудно ми беше, аз го казах и след последния мач. Като бях в Словакия малко ми мина това нещо, но вчера като се върнах в София пак започна да ми е тежко. Но това е решението и няма да съжалявам. Послушах главата. Имаше и вариант да остана, ние преговаряхме за договор, Левски ми беше предложил договор, но взех друго решение. На Левски се благодарен за всичко. Радвам се, че пет години бях от този клуб, така че сега да чуете някакви лоши думи от мен към Левски, няма такова нещо. Това, което казах в интервю, че не съм усещал, че ме искат чак толкова много, може би само аз чувствах така, не знам дали наистина беше така", коментира Прохазка.