Роман Прохазка със сълзи на очи, дали от яд или от мъка, излезе пред журналистите, за да коментира поражението на Левски от Берое на "Герена".

"Ако бях вкарал дузпата, бях сигурен, че ще бием. Аз съм виновен, чувствам се много зле," заяви словакът, който не използва шанса да изравни резултата.

"Не знам дали има напрежение, но е сигурно, че не е добре това, което се случва. Левски трябва да побеждава, да взима точки," продължи Прохазка. "Дузпите няма смисъл да ги тренираш, всеки изпуска. Тежко ми е, при такъв резултат трябва да изравниш задължително, да дадеш импулс на отбора. Сигурен съм, че ако бях вкарал можехме да обърнем."

Левски не успява и да създава голови положения: "Това също е много притеснително. Трябва да създаваме поне 5-6 положения. Трябва да изпълняаме тактическите указания, но и да даваме емоции, да се раздаваме. Искате от мен да критикувам отбора, и аз съм един от тях, трябва да погледне всеки себе си. Сигурно всеки може повече."

"Не знам защо така, не знам какво да кажа. много ми е тежко това, което се случи в момента," каза още Прохазка.

"Трябва да сме готови, трябва да сме концентиррани. Няма какво друго да кажа, дори да звучи като клише," заяви той за предстоящите мачове за Купата с ЦСКА. "Ние сме Левски, трябва всеки мач да взимаме, не можем да разочароваме хората."