Президентът на приятната изненада в Първа лига Дунав - Симеон Симеонов - очаква интересен мач с шампиона Лудогорец. Този мач е домакинство за русенци, но заради реконструкцията на стадиона им, те ще приемат разградчани... на тяхното съоръжение.

"Ние сме домакини, но в къщата на Лудогорец. Няма как да сложим техните фенове в клетката за гостите. Но се разбрахме и ще си поделим централните трибуни с тях и е ясно кои сектори ще ползваме", сподели Симеонов пред DIEMA SPORT и разкри за интересна възможност за сътрудничество между двата тима в миналото, който не се е осъществил.

"Имаме проект за развитие на футбола в Лудогорието. Лудогорец може да ползва човешкия ресурс на Русе, докато ние тяхното ноу-хау. Усилията ни обаче не се увенчаха с успех, защото тогава проектът "Лудогорец" беше на друг етап", разкри Симеонов и сподели защо се е стигнало до домакинство в Разград, а не в друг град.

"Другата опция за домакинство беше Ловеч. Там чисто финансово беше изгодно като цена, но организационно се оказа, че Лудогорец е правилният избор. А и Разград е на 60 км от Русе, докато Ловеч е на 150 км", сподели Симеонов. Той говори и за доброто представяне на тима до момента.

"Аз смятам, че отборът ни става все по-силен и набира скорост, независимо от последните резултати. В началото на сезона смятах, че нашето място е между 6-о и 8-о, защото знам качествата на останалите", сподели президентът на Дунав и говори за треньорския пост, който при всички положения не е разклатен.

"От 6 години съм във футбола и досега не мога да си спомня да съм сменял треньор. При нас смените са произтичали от разговори с треньора. И докато някой си е тръгвал досега от Дунав, е ставало по инициатива на треньора. Не смятам, че един нов наставник може да направи нещо с магическа пръчка", завърши Симеон Симеонов.