Президентът на Атлетико Насионал Хуан Давид Перес е пристигнал в понеделник в Сао Пауло, за да води преговори с мениджърската агенция, която представлява треньора на Лудогорец Пауло Аутуори, информира “Diario del Cauca”.

Смята се, че на този етап президентът на колумбийския клуб се е спрял на двама кандидати за нов старши треньора на отбора – Пауло Аутуори и Вандерлей Люксембурго.

Според информацията, Аутуори е фаворит за нов старши треньор на Атлетико Насионал.

В близките дни се очаква окончателното решение на Перес и финализирането на преговорите. 

В допълнение към Пауло Аутуори, Атлетико Насионал трябва да обяви пристигането в клуба на Виктор Аристисабал, който е бивш футболист на колумбийския отбор. Той ще бъде част от новия спортно-технически щаб.

Пауло Аутуори изведе Крузейро до триумф за Копа Либертадорес през 1997 година, а под негово ръководство Сао Пауло спечели трофея през 2005 година.

В Атлетико Насионал вярват, че с назначението на Аутуори ще успеят да завоюват отличието.

Атлетико Насионал е на осмо място в класирането с 21 точки и изостава на пет точки от лидера Депортес Толима, който е и с мач по-малко.

Аутуори пое Лудогорец през изминалото лято, след като замени на треньорския пост Димитър Димитров, който спечели преди това шампионската титла с отбора.

Лудогорец започна с две загуби участието си в груповата фаза на Лига Европа, а отборът е на второ място във временното класиране на Първа лига, като изостава на две точки от лидера Левски. 

В Колумбия: Аутуори напуска Лудогорец, за да поеме местен гранд