Левски направи много силен трансфер през лятото с привличането на швейцарския халф Давиде Мариани. А какъв удар е той си личи от факта, че медиите в родината му вече го препоръчват на селекционера Владимир Петкович за част от състава му. 

"Кръстоносците" се утвърдиха като един от най-силните европейски отбори в последните години, а съставът им е пълен с големи имена, които се подвизават в най-големите първенства. Но според водещото издание "Блик", футболистът на Левски може да бъде смятан за една от алтернативите в състава, ако се наложи някакво освежаване. 

Ето и какво пише изданието за Давиде Мариани: 

"Халфът изненада мнозина през лятото, когато избра за първата си дестинация в чужбина България. Той започна трудно престоя си в Левски с отпадане от Вадуц в Лига Европа, но от тогава нещата за него и клуба му се развиват повече от добре."

"В момента отборът му е трети зад Лудогорец и ЦСКА, макар че доскоро беше лдиер. Със сигурност обаче Левски е в борбата за титлата. А Мариани е сред лидерите, защото до момента има пет гола, с които е вторият най-добър реализатор на отбора."

"А освен това е участвал и в още седем други попадения на отбора. Все пак, едва ли 27-годишният футболист е дългсрочна алтернатива за националния отбор, но определено може да попадне в състава при нужда", написа авторитетното издание по повод халфа на Левски.