Ръководството на Лудогорец представи своя нов-стар старши треньор. Стойчо Стоев подписа договор за година и половина, а първото му голямо предизвикателство е Левски. Шампионите гостуват на „сините” в неделя, 10 март, от 17.30 часа.

По-късно днес Стойчо Стоев ще проведе първо занимание с отбора. Наставникът обяви, че ще изповядва атакуващ и открит футбол.

Стойчо Стоев замени на поста Антони Здравков, който обаче ще остане в екипа на новия треньор.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев представи специалиста пред медиите, като сподели, че за него е удоволствие да го приветства отново на този стадион. От ръководството на клуба се надяват Стойчо Стоев да работи в клуба дългосрочно.

Петричев: Лудогорец не търси мигновен ефект със Стоев

„Очакванията ми нормално да са високи, винаги съм си поставял високи цели, ясно е, че няма да е лесно, според мен има още два конкурентоспособни отбора, визирам Левски и ЦСКА. Надявам се да постигна целите си”, сподели Стойчо Стоев.

„Определено отборът организационно се е издигнал много, а и спортно-технически в този тим идват доста класни играчи. Не, че преди не ги е имало. Тимът има средно европейско ниво, вече има добър имидж освен за България и за привличане на футболисти от Европа.”

„Удоволствие за мен е, че се връщам отново в отбора, с който постигнах най-големите си успехи”, допълни още Стойчо Стоев.

Наставникът сподели още, че е наясно за трудностите пред тима, визирайки битката за първото място в първенството.

„Няма да имам много време за промени, но се надявам футболистите да бъдат спокойни за мача срещу Левски. Една евентуална победа за нас може да създаде напрежение в противниковия отбор”.

Стойчо Стоев коментира още, че има уважение към всеки един треньор, в това число и срещу Георги Дерменджиев, който сега е начело на Левски.

Двамата ще се изправят един срещу друг в пряк сблъсък в срещата от 25-ия кръг. Срещата ще можете да проследите по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-интересно преди, по време и след срещата ще можете да откриете в GONG.BG.

Лудогорец обяви официално името на новия-стар треньор