Един от най-големите таланти на Южна Америка в последно време е бил предложен на Левски. Става дума за атакуващия халф на Порто Хуан Фернандо Кинтеро, пише в днешния си брой „Меридиан Мач”.

Резервата Адениджи вкара два гола за Левски в контрола

Техничният футболист, който мнозина навремето сравняваха с Лионел Меси и Диего Марадона не само заради ниския му ръст (168 сантиметра), в момента играе като преотстъпен от Порто в колумбийския Индепендиенте Меделин. Националът на Колумбия придоби световна известност през 2013 година, когато стана шампион на Южна Америка с формацията до 19 години. За успеха той отбелязва 5 гола и логично е избран за играч №1 на турнира. Това му носи и трансфера от Пескара в Порто.

Лъчо Танев за трансферните амбиции на родните грандове

За португалския гранд той има общо 64 мача и 7 гола. Макар кариерата му на „До Драгао” да почва обещаващо, с течение на времето талантът показва трудности да се пребори с конкуренцията. През сезон 2015/2016 той е преотстъпен на френския Рен, където обаче записва само 14 мача и 1 попадение. Така се стига до сегашното му завръщане в родната Колумбия, където с екипа на Индепендиенте Меделин се представя доста по-добре.

Мапуку с любопитно послание, наведе на разсъждения

Според „Меридиан Мач” играчът не е доволен от статута си в Порто и е заръчал на своя мениджърски екип да му намери ново предизвикателство в Европа. Така той е попаднал в списък с играчи, представен на треньора Делио Роси. На „Герена” са наясно, че Кинтеро би бил истинско попадение, стига обаче да е във финансовите възможности на клуба. Очакванията са Порто да поиска сериозна сума за Кинтеро, най-вероятно около 5 милиона евро.