Славия и Пирин откриват 16-я кръг в Първа лига с мач в петък, от 17.30 часа. Това е първата битка след подновяването на шампионата заради паузата за световните квалификации. 

Двубоя може да следите с GONG.BG, да гледате в GONG PLAY и DIEMA SPORT и да слушате по Дарик радио.

Наказани за мача са Костадин Велков и Емил Мартинов от състава на Славия. Септември пък чака трансфера на италианския защитник Фабиано Сантакроче.

След като вкара в 4 поредни кръга от първенството, Ивайло Димитров няма гол в последните си 3 мача за "белите". Националът е с 24 попадения за Славия (в 75 мача), повече от него в бившата А група в клубната история имат 27 футболисти, след които и Галин Иванов (26).

Нигериецът Чигози Мба подаде за 3 от петте гола на белите в последните 5 кръга от шампионата, но все още не е открил головата си сметка в Първа лига след 14 двубоя.

Иван Минчев е най-често сменяният футболист от старши-треньора на Славия Златомир Загорчич – 10 пъти в 14-те мача, в които нисичкият халф започна като титуляр. С по 10 смени от началото на сезона са също Драгош Фиртулеску (Берое) и Антонио Вутов (Левски).

Новакът в лигата Септември вече има 6 победи от началото на сезона. При още една ще изравни върховото си постижение от дебютния си сезон 1959/60 г. , когато със 7 победи в 22 мача се нареди на петото място в крайното класиране.

Септември е в текуща серия е от 4 поредни победи с по 1:0. През миналия сезон по 5 последователни успеха постигнаха два новака – Дунав (2-6 кръг) и Верея (28-32 кръг).

Янко Георгиев (Септември) е единственият вратар, който не е допуснал гол в мрежата си в последните 4 кръга от първенството. Минутите му без гол са вече 366.