Славия и Берое излизат тази вечер от 21,15 часа в двубой от втория кръг на Първа професионална лига, който ще бъде и дебютен за старозагорци в новия формат на първенството.

Причината е, че двубоят на Берое срещу Лудогорец от първия кръг бе отложен. Славия пък загуби от ЦСКА в първата си среща и така тазвечершният двубой се явява битка за първи точки и за двата тима.

Мачът може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.

Ето и някои интересни факти преди двубоя:

Славия има само една победа в последните си 11 мача за първенство срещу Берое и тя е в Стара Загора – 2:1 на 26 октомври 2015 г.. В останалите двубои в периода белите са стигали до едва 4 равенства.

Бранителят на белите Петко Христов бе най-младият футболист, взел участие в срещите от първия кръг – игра срещу ЦСКА на 17 години, 3 месеца и 28 дни.

Берое започва юбилейния си 50-и сезон в елита, повече имат само 7 клуба от София (Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив), Пловдив (Ботев и Локомотив) и Варна (Черно море).

През новия сезон защитниците Веселин Пенев и Иво Иванов могат за преминат границата от 200 шампионатни мача за Берое – левият бек има 191, а централният бранител – 185.

Александър Димитров е единственият сред треньорите в елита, който все още няма шампионатен мач в Първа лига, но пък вече води беройци в 4 срещи от евротурнирите.