Лудогорец гостува на Септември в мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Двубоят е от 17.30 ч. на стадион "Васил Левски", като ще можете да го следите минута по минута Gong.bg, а също с картина по DIEMA SPORT и DIEMA PLAY EXTRA, както и на честотите на Дарик радио.

Шампионите се нуждаят от трите точки, за да се завърнат на лидерското място, където сега е Левски. Само, че и Септември е крайно нуждаещ се от точки, предвид незавидното място в класирането и минимален актив, който има.

За първи път през сезона Септември ще излезе на терена без своя наказан за натрупани 5 жълти картона капитан Борис Галчев, който получи последния от досегашните 6 червени картона в елита в предишния двубой срещу разградчани на „Лудогорец Арена” на 3 март т.г., загубен с 0:1 с гол от дузпа на Кешерю в 4-ата минута на добавеното време.

След като би Черно море с 5:1 в третия кръг Септември вкара общо 4 гола в следващите си 9 мача в първенството, които загуби.

Румънският бранител на Септември Александру Бенга си вкара най-бързия автогол през сезона – само след минута и 52 секунди игра срещу Славия в предишния кръг. Играч на Септември – Георги Стоичков, си отбеляза и друг ранен автогол - срещу Ботев Вр 4 минути и 8 секунди след началния съдийски сигнал.

С 2:1 над Левски в миналия кръг разградчани записаха шеста поредна победа в първенството и така подобриха досегашното най-добро постижение на сините през сезона от 5 последователни успеха (от 3-и до 7-и кръг включително).

Марселиньо ще стане първият футболист на лудогорци с 200 мача за клуба в Първа лига. Само шестима чужденци в историята на българското първенство са стигали досега до тази кота, двама от тях са бразилци – Маркиньос и Том.

Антони Здравков ще дебютира начело на Лудогорец и в Първа лига, след като за последно води в елита Левски на 15 март 2014 г. при загубата с 0:1 във вечното дерби с ЦСКА. След нея Сухия бе сменен от Елин Топузаков.