Отборът на Септември приема Дунав Русе в последен кръг от борбата в Група Б на Втората осмица в шампионата. Мачът между двата тима може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Най-важното от срещата пък може да намерите в Gong.bg.

Каквото и да се случи в мачовете от кръга тимът на Септември не може да бъде изместен от първата си позиция в групата, тъй като разликата с Локомотив Пловдив е цели пет точки. Възпитаниците на Николай Митов дори имат и шанс за класиране в Европа, но дори и това да не се случи, в Септември няма как да бъдат недоволни от представянето си през сезона.

Септември вкара 32 гола от началото на сезона, два пъти досега завърши първенство с отбелязани 34 попадения – през 1959/60 и 1998/99 г. и веднъж с 33 – през 1960/61 г.

В миналия кръг срещу Локо Пд вратарят на Септември Янко Георгиев спаси втора дузпа през сезона, като отрази шута от бялата точка на Веселин Марчев. Преди това парира и удара на Мартин Камбуров при домакинската загуба с 0:1 от Берое в шестия кръг на редовния сезон.

Септември спечели 10 от възможните 12 точки в предишните си 4 домакинства, като в последните 3 от тях дори не допусна гол – 2:0 над Верея, 1:0 над Етър и 0:0 с Локо Пд. При Димитър Васев стартира сезона с 4 поредни домакински загуби без отбелязано попадение.

С победния си гол за 1:0 над Етър в миналия кръг Васил Шопов се превърна в топреализатора на русенци през настоящия сезон – 7 попадения. В предишното първенство той имаше 6. И в шестте мача през сезона, в които се разписа, русенци неизменно стигаха до победата.

Нито един от шестимата чужденци, играли досега за русенци през сезона – Ларин, Жатоба, Ндиайе, Зитуни, Клаудио и Ешкердиня не успя да вкара гол за тима, нито пък направи асистенция.

За втори път през сезона Дунав записа две поредни победи в първенството – домакински успехи с по 1:0 над Локо Пд и Етър. В редовния сезон би Витоша с 2:1 в 21-ия кръг и Верея с 2:0 в 22-рия.