Пирин ще се опита да се върне към позитивните резултати срещу Славия, когото посреща у дома в 24-ия кръг от редовния сезон в Първа лига. Двубоят е в неделя, 12 март от 13 часа, като ще бъде излъчен пряко в ефира на телевизия DIEMA.

У дома пред собствена публика Пирин демонстрира изключителна силна игра – благоевградчани нямат загуба на „Христо Ботев“ вече в 5 поредни мача, като стартираха през пролетта със серия от 3 поредни победи. В миналия кръг чудесната серия намери своя край, тъй като „орлетата“ отстъпиха с 0:3 от шампиона Лудогорец

Положителната новина за наставника Милен Радуканов е завръщането на двама основни дефанзивни футболисти – Стилиян Николов и Румен Сандев. Двамата изтърпяха своите наказания и ще бъдат на разположение за битката с „белите“.

Те от своя страна гласуваха пълно доверие на наставника Владимир Иванов въпреки тежки загуби след подновяването на шампионата. Столичани победиха у дома единствено Черно море с 2:1, но в същото време отстъпиха с 0:2 от Лудогорец и с по 0:3 от Верея и Нефтохимик.

Емил Мартинов контузен в глезена и ще пропусне визитата, докато след наказание се завръща Владимир Семерджиев, който беше изгонен срещу Верея.