Локомотив Горна Оряховица е домакин на Пирин Благоевград в двубой от 32-я кръг на Първа лига, Втора осмица, Група Б.

Тимът от Горна Оряховица е на дъното във временното класиране в тази група с 27 точки, а Пирин е начело с 43 точки.

Двубоя е от 17 часа на 11-и май, четвъртък. Можете да го следите в GONG.BG, да гледате на живо в GONG PLAY и телевизия DIEMA, както и да го слушате по Дарик радио.

В лагера на Локо Горна Оряховица треньорът Александър Димитров заплаши с оставка, а с контузия е Николай Банков.

Пирин пък не може да разчига на наказания Румен Сандев, както и на контузените Тони Тасев и Александър Башлиев.

Любопитните факти сочат, че Локомотив Горна Оряховица е отборът в лигата, който най-отдавна не е стигал до победата – след 3:2 като гост на Берое на 8 април т.г. в първия плейофен кръг. Последваха 2 равенства и 2 загуби.

След гола си от дузпа в миналия кръг срещу Нефтохимик левият бек на Локо Горна Оряховица Атанас Фиданин стана най-резултатният българин в състава през сезона с 3 попадения.

Срещу бургазлии в предишния двубой Мартин Кавдански стана първият футболист през сезона, отбелязал си два автогола, като и в двата случая локомотивци загубиха – 0:1 от Левски в 8-ия кръг и 1:4 срещу Нефтохимик в 31-ия. Кръг по-рано същото стори и друг бранител на железничарите - Милен Желев при 0:1 от Берое.

Пирин Благоевград още няма победа при гостуванията си на горнооряховци и е в серия от 4 поредни загуби при визитите си на локомотивци. За последно взе точка с 1:1 на 31 август 1991 г.

Пирин е тимът в най-дълга текуща серия без загуба в първенството – след 0:2 от Верея като гост на 18 март т.г. последваха 6 срещи, в които пиринци записаха 3 победи и 3 равенства.

Преди началото на сезона Станислав Костов имаше само 11 гола в 110 шампионатни срещи в 6 сезона (средно по 0,10 на мач), сега за едно първенство вкара 8 в 29 мача (средно по 0,28).