Новакът в Първа лига Етър Велико Търново и Локомотив Пловдив откриват новия сезон в майсторския ни ешелон. Двата състава ще се изправят един срещу друг днес, 14 юли, от 18.45 часа. Срещата, която ще се състои на Градския стадион в Ловеч, ще може да проследите с Gong.bg, както и пряко по GONG PLAY, по DIEMA и по Дарик радио.

„Виолетовите“, начело на които е Станислав Генчев, направиха солидна селекция до момента. Отборът от Велико Търново се подсили с бившите играчи на Левски Веселин Минев и Сашо Александров, както и с вратаря Христо Иванов от Оборище, Румен Руменов от ЦСКА, Мартин Станкев от Славия, Яни Пехливанов от Нефтохимик и Венцислав Василев от Берое.

Същевременно отборът бе напуснат от Денислав Мицаков, Митко Плахов, Георги Кременлиев, Явор Генчев, Тихомир Кънев, Мартин Николов и Илиян Трифонов.

В лагера на пловдивчани пък новопривлечените са Марк Гутиер Бедиме, Мори Дуау, Пламен Николов, Янко Ангелов и Георги Пашов. За сметка на това отборът бе напуснат от Иван Горанов, който пое към Левски, Ясин ел Харуби, Шоко, Александър Тунчев, Кирил Котев, Александър Любенов, Мигел Анхел Луке и Павел Виданов.