Отборът на Дунав посреща Септември в първи мач от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в петък , 24-и август от 18.45 часа.

Можете да го проследите минута по минута в GONG.BG. Също така можете да го гледате в PLAY DIEMAXTRA и по телевизия NOVA SPORT, както и да слушате развитието му по Дарик радио.

След три поредни загуби, Дунав ще търси край на негативната серия, но Септември също ще се опита да стигне до трите точки. Дунав е с 3 точки в актива си към момента, а Септември има точка повече - 4.

Русенци отстъпиха пред три столични клуба от началото на сезона в Първа лига, а треньорът Малин Орачев призова феновете да подкрепят отбора. През седмицата тимът се подсили с двата футболисти, а Христо Лемперов напусна.

В лагера на Септември Мирослав Будинов пък е пред мач номер 100 в елита. Септември пък е спечелил всичките си точки на чужд терен, а треньорът Ники Митов иска постоянство.

Предлагаме ви още любопитни факти:

- Дунав остана единственият тим в лигата, който не успя да запази нито веднъж вратата си суха през настоящия сезон. За последно не допусна гол при победата с 1:0 като гост на Витоша на 6 май т.г.

- Дунав получи правото да изпълни най-много дузпи от началото на сезона – 3, а пропускът от бялата точка на Божидар Васев срещу Славия в миналия кръг бе 4-ият от 12 изпълнени наказателни удара, откакто русенци се завърнаха в елита.

- Играчи на русенския клуб са получили най-малко жълти картони в лигата от началото на сезона – 8, средно по 1,6 официални предупреждения на мач.

- И четирите двубоя на Дунав и Септември през миналия сезон завършиха с победи за гостите в тях, като домакините дори не отбелязаха гол - 1:0 и 2:0 за столичани в Русе и два пъти по 2:0 в София за дунавци. Двата тима още не са завършвали наравно помежду си.

- Мирослав Будинов (Септември) е пред своя юбилеен стотен мач в Първа лига точно срещу бившия си клуб Дунав, за който вкара 16 от всичките си 21 гола досега. Дебютът му в елита обаче бе за столичния Академик – на 2 август 2010 г. при 0:0 срещу Черноморец в Бургас.

- Септември е единственият тим през сезона, който е спечелил всичките си точки досега на чужд терен – 4 срещу нито една у дома.