Футболната общественост в България си взе последно сбогом с една от големите легенди на българския футбол - Александър Костов. Емблематичният играч на Левски си отиде от този свят на 81 години в понеделник (15 март).

По-рано в сряда стотици си отдадоха почит и се преклониха пред личността на Костов в столичния храм „Света София“.

„Лошото е, че за българския футбол и спорт имаме много тъжни и тежки дни напоследък. Загубихме една от най-харизматичните личности в историята на Левски, а и на националния отбор и българския футбол въобще. Той записа името си златни букви и то ще пребъде“, сподели легендарният нападател на „сините“ Наско Сираков.

Стотици си взеха последно сбогом с легендата Сашо Костов 

„Щастлив съм, че го познавам лично и съм го гледал много по терените. Бе добър човек с много чувство за хумор. Вкара втория гол на ЦСКА, като ги бихме със 7:2 и колкото и да ми е тъжно, че съм тук, за него си спомням само с усмивка“, каза бившият столичен кмет Стефан Софиянски.

„Той беше футболистът, който даваше настроение, особено в националния. Ние до последно си бяхме приятели. През седмицата винаги се чувахме. Искахме да играем – аз централен халф, той по фланговете, за да има повече емоция за феновете. Но така е в живота. Бог да го прости“, заяви легендата на ЦСКА Димитър Пенев.

Последно сбогом със Сашо Костов си взе и бившият президент на Левски – Тодор Батков, който едва сдържа емоциите си.

„Сега си говорихме с Руслан и Вили какви ли майтапи са горе сега. Събраха се приятели от звездния отбор на Левски – Гунди, Котков, Вуцов. Това е животът. Костов бе много добър човек, честен, почтен, много ми е помагал. Той сплоти ветераните 2000 година, когато взехме клуба. Много помагаше в школата. Чист човек, левскар“, сподели адвокатът с очи пълни със сълзи.