Последните два мача от шестнадесетинафиналите за Купата на България предстоят да се изиграят днес. Левски София гостува на Царско село (София), а Оборище (Панагюрище) посреща Локомотив Горна Оряховица. И двете срещи са с начален час 16.00. Gong.bg ще ви направи съпричастни на случващото се и в двата двубоя, а битката между „сините“ и тима на Тодор Янчев ще бъде излъчвана по DIEMA SPORT и GONG PLAY.  И двата сблъсъка ще бъдат предавани и по Дарик радио.

Левски ще бъде без капитана си Веско Минев и младата надежда Божидар Краев срещу Царско село. Първият все още се възстановява от травма, а юношата на тима от Герена изпитва болки в коляното. Преди ден пък стана ясно, че новото попълнение в състава на Люпко Петрович – Илиан Мицански – също няма да бъде на разположение. Стара мускулна контузия извади нападателя от сметките на сръбския треньор.

За сметка на това перуанецът Хеан Деса се завърна в групата на „сините“ за гостуването на Царско село, което ще се състои на стадион Локомотив в столичния квартал „Надежда“.  

Предварителните очаквания са  треньорът на отбора от „Георги Аспарухов“ да извърши някои рокади в стартовия си състав. По всяка вероятност  навършилият 31 години преди ден Иван Чворович ще замени под рамката Боян Йоргачевич, а Симон Сандберг и Сърджан Лукин ще се появят в синята отбрана.

Същевременно в сряда „сините“ се подсилиха с още един защитник в лицето на Виктор Генев.

В лагера на Царско село наставникът на тима Тодор Янчев заяви, че пази добри спомени като футболист от мачовете си с Левски и добави: „Винаги съм се отнасял с уважение към Левски. Това е отбор с повече от 100-годишна история, а ние сме тим на 12 месеца. Искаме да покажем, че Царско село може да развива професионален футбол, редом с юношеската академия. Условията за нашите юноши са най-добри, неслучайно децата не спират да идват тук“.

На свой ред, капитанът на Царско село Симеон Ганчев заяви, че отборът му няма какво да губи срещу Левски.

От друга страна, по-рано стана ясно, че синът на Стойчо Младенов – Александър - е влязъл в щаба на Янчев в Царско село.

Вторият двубой противопоставя Оборище Панагюрище на Локомотив Горна Оряховица. Още след като жребият определи тази двойка наставникът на елитния състав Ангел Червенков изказа опасенията си за труден мач, като определи опонента си като „корав отбор“.

Всички резултати до момента може да намерите ТУК!