Голямата звезда на Левски Габриел Обертан е искан в клуб от родината си. Според френското издание But Football Club, той е попаднал в полезрението на наставника на Ланс Филип Монтание. 

В клуба искат да се подсилят с опитни играчи за новия сезон и са се спрели именно на бившия играч на Манчестър Юнайтед, както и на две други имена около неговата възраст. Там се чудят обаче дали ще могат да финансират привличането им, защото и тримата са с действащи договори с настоящите си клубове. 

Обертан обаче едва ли би се изкушил от подобна възможност. Причината е, че Ланс се подвизава във втора дивизия на френския футбол, а миналия сезон едва се спаси от изпадане. А със синия екип бившият възпитаник на сър Алекс Фъргюсън ще може да играе в Европа. 

Иначе интересното е, че този френски клуб вече веднъж е взимал от Левски най-голямата му звезда. През 1992 г. французите се подсилиха с Наско Сираков, който току-що беше извел тима до титлата със своите 26 гола в 27 мача през сезон 1991/1992. 

Това беше последният чуждестранен клуб в кариерата на най-добрия реализатор в историята на Левски, но не се задържа дълго там и бързо-бързо се завърна на "Герена" още в началото на 1993 г.