Ботев Пловдив приема Славия в последния кръг от втора шестица, група А, от 19.00 часа на стадиона в Коматево.

Ботев има последен минимален шанс да измести Верея от първото място в групата, а трябва да се реваншира на феновете си и за загубата в дербито със старозагорци от миналия кръг.

Славия взе две поредни победи в групата, но вече няма шанс за по-предно класиране от третото си място в нея.

Следи Ботев - Славия с GONG.BG и гледай в GONG PLAY и DIEMA SPORT 2, а по ДАРИК можете да слушате двубоя.

Статистиката преди мача:

Ботев Пд има победа по-малко (47 срещу 48), но гол повече ( 183 срещу 182) в общия баланс на мачовете си със Славия в бившата А група.

Тодор Неделев (Ботев Пд) записа в миналия кръг 13-ия си голов пас от началото на първенството (негов личен рекорд в рамките на един сезон), с който броят на асистенциите му в Първа лига стана по-голям от този на реализираните голове – 29 срещу 28.

Ботев Пд няма загуба от столичен тим на своя стадион от началото на първенството – победа с 3:2 над Славия на 15 август м.г. и две равенства 0:0 с ЦСКА на 1 октомври 2016 г. и 1:1 с Левски на 30 октомври м.г.

Нито една от последните 11 срещи за първенство между белите и канарчетата не завърши наравно – 6 победи за Славия, 5 за пловдивчани. Последното реми бе 2:2 на 1 март 2013 г. в София.

Георги Петков (Славия) стана първият вратар през сезона, натрупал 5 жълти картона, водещи до наказание за 1 мач, при това в рамките само на последните си 7 срещи за белите.

Стефан Велев донесе победата на Славия с 1:0 над Монтана в миналия кръг, като за да открие головата си сметка за белите му бяха необходими 7 мача. Когато играеше за Левски 43 шампионатни срещи не му стигнаха, за да отбележи попадение. Предишният му гол пък беше точно срещу Ботев в пловдивското дерби – 2:1 за Локо на 24 април м.г.