Сезонът току-що свърши за Левски, но следващият вече чука на вратата, особено подготовката за него. След само 10 дни почивка "сините" се събират за началото на летните лагери, а все още няма обявени нови попълнения за следващата кампания. 

Но един позабравен играч се очаква да стартира подготовка със столичани. Това е португалският халф Филипе Нашименто, който през пролетта игра като преотстъпен в румънския Политехника Яш. Според информациите от северната ни съседка, местният клуб няма да се възползва от възможността да го откупи за постоянно. 

Така той ще изиграе последния си мач за Политехника в петък, 31 май, когато приключва шампионатът в Румъния. След това ще изкара кратка ваканция, преди на 8 юни да се яви за старта на летните занимания с Левски, с който има договор до 30 юни 2020 г. 

Нашименто дойде с огромни очаквания на "Герена" през зимата на 2018 г. от Динамо Букурещ. Той запона добре, но две пропуснати дузпи сломиха увереността му, изпадна от сметките на наставника Славиша Стоянович миналото лято и в крайна сметка беше пратен обратно в Румъния.