Футболист номер 1 на България за 2016-а година Ивелин Попове коментира бъдещия съперник на Лудогорец на шестнадесетинафиналите на Лига Европа ФК Копенхаген в специално интервю за Дарик радио. Нападателят оприличи датчаните като шаблонен тим, като анализира играта, която са показали срещу Спартак Москва, където се състезава и Попов. Руският тим игра контрола със скандинавците, като се наложи с 2:1.

„Честно казано очаквах повече от Копенхаген, с оглед на това, че след две седмици ги очаква важен мач. Ние бяхме на 10-12 дни подготовка, а имахме преимущество през по-голямата част от мача. Контролирахме събитията и не ми се сториха нищо особено, но да не забравяме, че контролите нямат общо с официалните мачове“, започна Попов.

„Здрави са, разчитат на по-здрав футбол. Нямат много креативни играчи. Скандинавски отбор, високи централни защитници, двама нападатели. Типично шаблонен отбор, играят заучени комбинации от типа на – когато топката е в бега, крилото слиза надолу, дава я на крилото, то с едно докосване на полузащитника, опорният халф е зад гърба на бега и там вече тичат двамата нападатели. Напълно шаблонен отбор“.

„Ние с Владо Стоянов си говорихме още преди мача. Срещата бе давана по руски телевизии и сайтове. Гледали са. Ако си играят тяхната игра, самата линия на защитата на Копенхаген играеше високо, не знам как ще са в официалния мач. Мисля, че бързите играчи на Лудогорец ще избягат няколко пъти“, отбеляза още Попето.

„Оставам в Спартак Москва. Като казвам, така става. Ако имаше нещо, щях да кажа. Продължаваме да се борим за титлата. Разбира се, стягаме отбор, взехме трима футболисти, сред които Луис Адриано, Самедов...добри и качествени играчи, които ще помогнат за силната конкуренция в отбора“, каза Попов.