Бившият нападател на Ботев Пловдив и Лудогорец Юнес Хамза подписа договор с катарския Ал Ахли Доха.

31-годишният тунизийски футболист напуска досегашния си тим Ерзурумспор. Втородивизонният турски отбор ще прибере 150 хиляди евро за трансфера на тарана.

Контрактът на Хамза е за година и половина, което значи, че той ще остане в Катар до лятото на 2019 година. Естествено, там той ще се радва далеч по-добри финансови условия в сравнение с тези в доскорошния си тим. Според румънските медии, той ще прибира по 30 хиляди евро месечно. Това е почти двойно увеличение спрямо 18-те хиляди на месец в Ерзурумспор.

Хамза вкара 7 гола в 16 шампионатни мача за турския тим, който заема 12-ото място във втория ешелон на местния футбол след 19 изиграни кръга.

Името на африканеца е добре познато у нас заради престоите му в Пловдив и Разград. Хамза пристигна в Ботев Пловдив към края на януари 2014 година, когато бе закупен срещу солидна сума от румънския Петролул Плоещ. За „канарчетата” той изигра 22 мача на всички фронтове, отбеляза 8 гола и даде 8 асистенции. През август същата година той парафира с Лудогорец, където изкара цял сезон, но като цяло не оправда очакванията – 26 мача и едва 5 попадения.