Отборът на Ботев посреща Монтана в първи двубой от втория етап на Първа професионални лига.

Двубоят от Втората осмица, група А е от 20 часа. Можете да го следите в GONG.BG.

Мача можете да гледате с картина в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

Пловдивчани очакват Монтана с повишено самочувствие след като преди дни се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България, след успех над Пирин с 1:0 като гост.

В група А Ботев запазва своите 35 точки, а Монтана е с едва 12 в актива си.

Само седмица, след като се изправиха един срещу друг в последния кръг от редовния сезон, сега Ботев и Монтана се срещат отново, този път в първия кръг на плейофите.

"Канарчетата" имат третото по сила нападение в редовния сезон, с 36-те вкарани голове отстъпват единствено на Лудогорец (69) и Левски (38), но и третата най-слаба защита с допуснати 42 попадения само пред Монтана (49) и Славия (45).

Тодор Неделев от пловдивчани вкара 5 гола от дузпи през сезона - повече от всеки друг футболист в лигата, следват го Мартин Камбуров (Локо Пд) и Роман Прохазка (Левски) с по 4 попадения от наказателни удари.

Без Жоао Пауло в състава средната резултатност на "жълто-черните" падна от 1,58 гола на мач през есента на 0,86 през пролетта.

Монтана е отборът, вкарал най-малко голове при своите гостувания в редовния сезон – едва 4 в 13 срещи навън, дело на четирима от българите в състава – Иван Михов,  Стивън Петков, Андреас Васев и Петър Атанасов, който така и не откри головата си сметка с екипа на Ботев в 13 мача през сезон 2012/13 г.

Зимното попълнение на Монтана Даниел Гаджев, който пропуска двубоя с Ботев Пд заради натрупани картони, е единственият футболист в лигата, предупреден официално 5 пъти от реферите след подновяването на първенството.

Монтана е тимът в най-лоша серия в лигата  с четирите си поредни загуби.

Напомняме, че във Втората осмица на Първа професионална лига бяха формирани две самостоятелни и равностойни групи. В група А участват 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият, докато в другата - 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият.

Точковият актив от първата фаза също се запази. Всеки от участниците ще изиграе по 6 срещи - на разменено гостуване срещу останалите три съперника в своя поток. Ще се оформи крайно класиране във всяка група.

Първите две позиции във всяка от групите са желаната цел, тъй като те гарантират сигурно участие в Първа лига през следващата кампания и дава шанс да се гони квота за Лига Европа.