Вратарят на Дунав Мартин Луков бе една от емблематичните фигури на русенци в първия му сезон обратно в елита миналата година.

"Всичко започна с целта от ръководството отборът да се спаси. Но след силния старт, класирането в Топ 6, когато осъзнахме мястото, футболистите си повярвахме, че можем да направим нещо запомнящо се. Радвам се, че успяхме," коментира Луков.

Юноша на отбора, роден в Русе, Диан Димов е една от основните фигури в състава - "Диан Димов е човек, израснал в школата на Дунав, познава обстановката отлично. Той е изключително важен за нашия отбор, човекът с най-много минути в цялата А група. Сплотява ни, черноработник е, той е огромна част от сърцето и душата на отбора. Прякорът му е Виейрата, защото от малък е фен на Арсенал."

За Мирослав Будинов, Луков разказва: "Той върши изключително много работа, и в защита, изключително трудно е да бъде надскочен. Много силно качество му е да запази топката с гръб към вратата. Миро е изключително важна част и без него обликът ще е друг. Много се радвам, че успяха да го убедят да остане."

"Започнахме сезона доста силно," направи ретроспекция Луков. "Запазихме ядрото си, работихме цяла година заедно, познавахме се изключително добре. На това отдавам силното начало. Радостно е за Веско Великов, че разполага с такива хора, видяхте, че и след моята контузия Станислав Антонов се превърна в един от най-коментираните вратари в България."

Дунав игра миналия сезон в Разград, но пак бе страхотен домакин. Обратно в Русе, резултатите се влошиха. "Свикнахме с домакинствата в Разград. Когато се върнахме в Русе, имаше напрежение, защото искахме много да зарадваме хората. Затова може би не се получиха добри резултати. Но в Русе играхме и срещу три от най-добрите отбори. Надявам се, че през новия сезон нещата да са различни."

Дунав направи и нова селекция. "Трансферната политика е такава, че да се разчита на български играчи. Веселин Великов следи от А, Б и В група футболисти, превръща се в един откривател. Веско си знае работата и съм сигурен, че за новите ще говори дълго след този сезон," коментира Луков.

"С Берое изиграхме доста трудни мачове. Но това е минало, сигурен съм, че сме по-добрият и по-обигран отбор и съм сигурен, че ще се поздравим с победа," завърши Мартин Луков.