Още една от легендарните фигури в митологията на Левски напусна този свят. Бившият старши треньор на "сините" Васил Методиев-Шпайдела почина на 84-годишна възраст, съобщава сайтът на клуба. 

Той извежда столичния гранд до три титли на страната, а под негово ръководство през 80-те години на миналия век разцъфва едно от най-силните поколения на клуба, съставено само от собствени юноши. 

Върхът на "сините" под ръководството на Шпайдела е знаменитият требъл през 1984 г., когато триумфират с титлата, Купата на България и Купата на съветската армия. Методиев прави тима шампион още през 1985 и 1988 г. 

"Ръководството, футболистите и служителите на ПФК „Левски“ поднасят своите искрени съболезнования на семейството и близките на Васил Методиев. Поклон пред паметта на Шпайдела", написаха от Левски на сайта си по повод кончината на легендарната за българския футбол фигура. 

Екипът на GONG.BG поднася искрените си съболезнования на семейството и всички близки на легендата Васил Методиев! Поклон пред светлата му памет!