Още една любима фигура на цяла "синя" България напусна този свят. Легендата на Левски и безспорен любимец на няколко поколения левскари Цветан Веселинов-Меци почина на 70-годишна възраст. 

Той е третата голяма фигура на "сините", която без време ни напуска само в рамките на една седмица. На 18 февруари почина един от вечните голмайстори на клуба Павел Панов, а само часове по-късно си отиде и бившият защитник Георги Марков. 

Меци Веселинов беше сред огромното множество, което изпрати Панов в последния му земен път миналата седмица. Двамата бяха съотборници на "Герена" между 1969 и 1975 г. 

Меци Веселинов

източник: levski.bg

Веселинов изигра 232 мача със синята фланелка във всички турнири и в тях записа 81 гола. Той остана верен на клуба на сърцето си и игра за него между 1965 и 1975 г., като стана три пъти шампион с него и спечели три пъти Купата на България в синьо. Отказа се от футбола само на 28 години...

С националния отбор на България печели сребърен медал на Олимпийските игри в Мексико, където губим на финала от Унгария. В навечерието на 70-годишнината му през 2017 г. излезе от печат книгата "Синът на вятъра", посветена на кариерата му и незабравимите моменти като футболист. 

Меци Веселинов

източник: Румен Пайташев

Екипът на GONG.BG изказва искрените си съболезнования на близките и приятелите на Меци Веселинов! Поклон пред светлата му памет!