Новото попълнение на Лудогорец Пламен Илиев не пожела да коментира ситуацията в Левски. Вратарят носи екипа на сините в периода 2011-2015 година, но утре ще бъде представен като играч на шампионите.

Пламен Илиев подписа предварителен договор с „орлите“, а в последствие Астра и Лудогорец се договориха за трансфера му.

Тази сутрин стражът отпътува за Белек, където клубът води своята подготовка за втория дял от сезона.

„Първо, бях подписал предварителен договор с Лудогорец. В крайна сметка се радвам, че ръководствата на двата клуба се разбраха и преминавам още сега, което за мен е по-добрият вариант, отколкото да остана в Астра до лятото. Всеки знае, че като имаш предварителен договор малко или много мислиш за преминаването ти в следващия отбор, не толкова за представянето ти в сегашния. Всичко е наред. Радвам се, че така се получиха нещата“, сподели Пламен Илиев пред NOVA.

„Лудогорец, няма какво да се лъжем, е най-добре организираният отбор в България, с най-добрата база. Структурата в клуба е на много добро ниво. На отлично, бих казал. Много са факторите, с които ме спечелиха.“

„С много добри чувства (си тръгвам от Румъния- бел. Ред.). Три години и половина прекарах в Румъния. Беше много добър период за мен. Израснах и съм доволен от това, което постигнах там“, коментира още вратарят.

„Научих румънски език. Това е най-важното. Нивото, първите две години, може би беше малко по-високо, отколкото е в момента в Румъния. Като цяло нивото е добро.“

„Аз съм работил с него (Здравко Здравков) в Левски. Той тогава беше помощник треньор, а не треньор на вратарите. Познаваме се от преди. Чухме се за кратко по телефона. Не сме обсъждали нищо по-обстойно. Разбрахме се като се видим да говорим“, сподели Пламен Илиев.

„Със сигурност тази година и Левски, и ЦСКА се опитват. Имат добри отбори. Но, като цяло смятам, че Лудогорец е над другите в първенството. Организацията е наистина на много добро ниво. Може би аз досега не съм бил в толкова добре организиран отбор. Така да го кажа. С това определено Лудогорец е много над другите отбори.“

„Не, не искам да коментирам Левски. Аз съм бил там. Вече съм в Лудогорец. Няма какво да коментирам дали в Левски има вратарска криза или не. Това въобще не е моя работа. Когато се изправим (срещу Левски) ще видим. Може и да бъде по-специален мач за мен.“

„Не мога да коментирам трансферни суми. Ръководството трябва да съобщи за това нещо. Аз не мога да коментирам. Чувствам се добре. Вече съм здрав. Възстанових се от контузията, която получих с националния отбор. Напълно здрав съм. Преминах прегледи, така че определено съм пределно мотивиран да се представя на добро ниво и в бъдеще да пазя за Лудогорец“, допълни Пламен Илиев.

„Надявам се да спечелим титлата, купата. Разбира се това са целите на отбора. Няма какво да ги крия. Надявам се само да съм жив и здрав, за да мога да си изпълнявам работата на 100%. Пак се връщаме на темата с отбори като Лудогорец. Защото всяка година той участва в евротурнирите. Не бих казал, че е крачка назад това, че се връщам в българското първенство. Да, Лудогорец играе тук, но определено нивото на клуба е от нивото на доста големи отбори от Европа“, завърши вратарят на шампионите.