Отборът на Пирин Благоевград започна подготовка за пролетния полусезон с две нови попълнения. Французинът от тунизийски произход Аймен Суда е подписал договор с клуба. Нападателят игра миналата година за Локомотив Пловдив и още от ноември тренираше с орлетата.

На проби дойде и бразилският плеймейкър Лукаш. Той е на 20 години и бе доведен на стадион "Христо Ботев" от мениджъра си Джери Перейра. За последно е играл в отбора на Кофиенса в Рио де Жанейро.

От Пирин си тръгнаха Ндуе Муйеци, Венцислав Бенгюзов и Илия Димитров, които се разделиха с отбора по взаимно съгласие. Подготовката на отбора ще протече до 27-ми януари в Благоевград, след което предстои и лагер в Турция. Орлетата започнаха  и без старши -треньор след като Стефан Генов започна  работа в ЦСКА София. Въпреки че има действащ договор с Пирин. Засега отбора ще бъде воден от помощник-треньора Стефан Гошев, а според управителя на ОФК Пирин Венко Попов няма да се бърза с избора на нов наставник.

На първото занимание на отбора за годината присъстваха и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОБС Радослав Тасков.