Пирин нанесе много тежко поражение на Дунав с 4:1 в домакинството си на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в мача от 16-ия кръг на Първа лига.

„Орлетата“ можеха да излязат напред в резултата още в 3-та минута, когато Станислав Костов бе изведен на чудесна позиция и отблизо стреля, но Мартин Луков спаси.

Пирин поведе с 1:0 в 15-та минута, когато Тони Тасев подаде към Станислав Костов, който пусна отличен пас към Даниел Младенов, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Домакините можехе да удвоят своята преднина в 16-та минута, когато Тони Тасев направи много добър пробив, след което пробва нещо средно между удар и пас. Муйеци не успя да засече топката, а тя премина встрани от левия стълб на вратата на Луков.

Пирин поведе с 2:0 в 21-та минута, когато Станислав Костов направи много силен рейд, като преодоля четирима футболисти на Дунав и излезе срещу Луков, след което стреля, Атанасов се опита да избие топката, но тя влетя във вратата.

Три минути по-късно Мирослав Будинов направи невероятен пропуск, след като излезе сам срещу Красимир Костов, но вратарят успя да спаси удара му.

Пирин организира много добра атака в 28-та минута, когато Муйеци подаде към Даниел Младенов, който се обърна и стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Луков.

Пирин реализира трети гол в 29-та минута, когато Александър Башлиев подаде към Даниел Младенов, който с хубав диагонален удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Луков.

Дунав вкара почетен гол в 37-та минута, когато Мирослав Будинов свали към Диян Димов, който стреля от въздуха от дъгата на наказателното поле на Пирин и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Костов.

Антон Огнянов стреля от фаул в 45-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Красимир Костов.

Ндуйе Муйеци направи много сериозен пропуск в 54-та минута, след като бе изведен от Станислав Костов сам срещу Мартин Луков, но вратарят на Дунав спаси удара на албанския нападател.

Пирин вкара четвърти гол в 62-та минута, когато Орлин Старокин пусна отличен извеждащ пас към Станислав Костов, който финтира един футболист и изпрати топката във вратата на Луков.

В 64-та минута Муйеци излезе сам срещу Луков, но отново пропусна, а вратарят спаси.

Дунав организира много добра атака в 67-та минута, когато Антон Огнянов центрира в наказателното поле на Пирин, след което Будинов стреля с глава, но Костов спаси.

След центриране от корнер в наказателното поле на Дунав, Румен Сандев стреля опасно с глава, но Мартин Луков спаси.

С този успех Пирин спря негативната си серия от шест мача без победа в първенството.

Дунав остава шести с 25 точки, докато Пирин вече има 18.